CUMA SOHBETİ – 5 ( Tevhidin Çatladığı Yerler..!? )

TEVHİD: Yalnız Allah’ın varlığına ve birliğine inanmakla bitmez. Allah’a kural koyucu olarak kabul edip “boyun eğmek” de gerekir. Bu VAHİY’dir ve İslam bütün hayatı kapsar.  Kim daraltır, eksik bulur veya yetersizdir eskidir derse, imanı yarelenir ve şirke yol alır. Çünkü “…dininizi tamamladım ve size İslam’ı seçtim…” buyruldu. (Maide 3)…

 

Her beşeri ideoloji TAGUT’tur ve ALLAH’ın yerine geçerek, O’nun görevlerini çalarak, çaldırılarak  şirke sebebiyet verir (şirk büyük zulümdür, Tevhid ise hakikattir). Bu yüzden kimi sevdiğinize dikkat ediniz. Bu şirki ise kul tövbe etmedikçe Allah affetmez.  Şirk olabilecek beşeri ideolojiler şunlardır. 

(Komünizm, Kapitalizm, Liberalizm, Kemalizm,  Milliyetçilik, Aşiretçilik, Hemşehricilik, İslam’ın dışındaki; …şuncular, buncular, …izmler) (İnsanlarınızın ihtiyaçlarını kavim olarak giderebilirsiniz fakat ortaya bir kavim bayrağı açamazsınız. Kuran’a göre “Türk Milleti” demek Türk Ümmeti demektir. bu olabilir. Fakat Siyaseten ey Türk Kavmi demek uygun olmaz. Ama fakat “Ey türk kavmi gel senin karnını doyuracağım” diyebilirsiniz. Ama siyaseten diyemezsiniz. Çünkü 1.7 milyarlık Muhammed Ümmetini Bölmüş olursunuz. Bunlar Allahın ve kulu Muhammed’in BİRLİK EMRİDİR. Bunu kim bölerse aşık ahmedin bedduası üzerrine olsun. vay anasına vay, AB diye bir şeyler söylüyorlar Avrupada. bunu 1439 sene önce kim dile getirmiş efendim, ha..! bunu kim bölüyorsa aşık Ahmet nasıl beddua etmesin nasıl…! Ha..! 

 

  • “Bu ülkeyi Atatürk Kurtardı” demek aşağıdaki savaş ayetlerine göre Allah’a şirk koşmak anlamına gelir ve KÜFÜR’dür.

 

  •  ”O olmasaydı bu ülke batardı, yemek yiyemez böyle rahat gezemez ve ibadet dahi edemezdin” demek, o kişiyi vazgeçilmez kılar ve İkinci bir Allah konumuna getirip ŞİRKE sebep olur ki bu da KÜFÜR’dür. Halbuki VAZGEÇİLMEZ olan ALLAH’tır.  Kendisinin dışında her şeyin fani olduğunu (ER-Rahman suresi) tek mirasçının “el-MU’RİS” KENDİSİ OLDUĞUNU kURAN’DA SÖYLÜYOR ZATEN. Bunları olsa olsa kalbinde İslam olmayanlar söyleyebilir. çünkü bunun arkasından “1400 sene önceki      kurallarla bu ülke yönetilemez” sözü gelecektir emin olunuz. halbuki içtihat kapısı açıktır. çözemediğin sorunları İslam ışığında alimlerin (Veya Millet Meclisinin) çözmesi mümkündür. ama hasta kalplere melhem (Öğüt) kar etmez.

 

  • Hemen arkasından da “bakın biz Edison’un sayesinde aydınlıkta oturuyoruz. o cennete gitmeyecek te sen mi gideceksin” diyerek Allah’ın Cennetini Parseller. halbuki biz cennete itikat,ahlak, salih amel, muamelat ve bunların vesilesinden dolayı peygamber de dahil olmak üzere ALLAH’IN MERHAMETİYLE CENNETE GİDEBİLİRİZ DİYE İNANIRIZ. böyle düşünen insanların itikadı sakat ve zayıftır.  bu tür cahillerle iddialaşmak yanlış olup uzaklaşılması gerekir. çünkü kalbinde şirk olan (Edison – vazgeçilmez olduğu için – Atatürk -Allah’ın kurtarma özelliği ona verildiği ve vazgeçilmez olduğu için -  insanlara öğüt kar etmez. öğüt sadece inananlara kar eder (Yasin suresinin 1. sahifesi)

 

  • Bir kimse illa bir şey söylemek istiyorsa “Bu memlekete ve Müslümanlara kim hizmet etti ise onlardan Allah Razı olsun” deyip geçmelidir. İşte bu takdirde kasıt mana yerini kendisi bulur. ama bunu şu eksik ilminle sen belirlemeye kalkarsan bu, kızgın sacın üstünde dans etmeğe benzer. ayağın havadayken yanmazsın lakin bir vakit gelince saca basmak zorunda kalırsın. yandım anam ki yandım anam..

 

  • Düalizm denen çifte zıtlığın bir kişide bulunması maalesef bu ülkede çok yaygın. Rejim sürekli kendini ayakta tutacak kölelerini besleyip büyütüyor çünkü. adam namaz kılarak bu yukarda söylediğimiz şeyleri savunuyor. bir de sana dönüp.”Bak onun sayesinde namaz kıldın” demiyor mu??? PES DOĞRUSU PES.. Bunlara ıslahı için dua etmek mümkündür. Siz de biz de bu iyilik yöntemini uygulayalım iyi olsunlar. AMİN.

 

KONU İLE İLGİLİ SAVAŞ AYETLERİ

 

Zaman zaman söylemeye çalıştığım ve savaşı durduran veya çabuklaştıran düşmanı veya düşmanın görüldüğü gerçek rakamdan farklı miktarlar olup bunu ALLAH’ın yaptığı hususunun bilinmesi.. İlgili ayet şudur::

 

3/ Âl-i İmrân -13- Muhakkak bir âyet oldu size: Çarpışan iki cemi’yette: Bir cem’iyet ALLÂH yolunda vuruşuyordu, diğeri de kâfir: Onları gözgöre kendilerinin iki misli görüyorlardı,  Allâh da nusratiyle dilediğini te’yid buyuruyordu, görecek gözleri olanlar için elbette bunda şüphesiz bir ibret var.

 

Aşağıdaki ayet BEDİR savaşı ile ilgilidir. Ve enteresandır ki savaşı ALLAH kendisi kazandığını açıkça söylüyor. Hz. Rasulüllah bu ayetten sonra “estağfirullah” zikri çekti ve geri durdu. Demek ki bir ülkeyi kimse kurtaramaz  ve yöneticiler de “ben” diyerek ortaya da çıkamazmış (Yönetici halka hizmet edendir hadisi gibi.  Eğer bir savaşa gidiyorsanız ve ALLAH da savaşta varsa önce çok dua etmeli ve yaptım ettim gibi sözlerden uzak durarak Allah çok yardım etti ve başarıyı nasib etti demelidir. İslam askerlerinin savaşta sürekli “Allah Allah” demelerinin nedeni budur.  İlgili ayet şudur::

 

El-Enfal..17 – Siz savaşta onları kendi kuvvetinizle öldürmediniz, lâkin ALLÂH öldürdü (Ey Resûlüm) Attığın vakit sen atmadın, lâkin ALLÂH attı. Ve bunu, ALLÂH mü’minleri güzel bir imtihana tâbi’ tutmak için yaptı. Şüphesiz ki ALLÂH hakkıyla işitir ve bilir.

 

Bütün bunları okuyup filanca ülkeyi kurtardı demeğe kalkmayın vesselam..

Modern çağın hastalığı “Yaratan dursun, yaratılan öne çıksın…..” hadis

31 Ocak 2014
Okunma
bosluk

CUMA SOHBETİ – 4 ( İnsandaki beklenti hastalığının imanı kuvvetlendirerek çözümü )

Karşımızdakine duyduğumuz sevginin karşılığını alamamak her zaman yaralar bizi. Karşılıksız sevmeyi beceremeyiz bir türlü. Belki de bizim yaratılışımızda olan bir şey bu. İstediğimiz gerçekleşmeyince sanki dünya başımıza yıkılır. Dünyanın en dertli insanı bizizdir o an. Yemekten, içmekten, konuşmaktan, gülmekten kesiliriz.

 

Böyle yaparak karşımızdakini üzmüş olacağımızı düşünürüz; ama çoğu zaman durum beklediğimiz gibi değildir. Halimize bir anlam verilememiştir… İnsanların duyarsızlığından şikayet ederiz bu sefer, nankörlüğünden bahsederiz; fakat hiç sıra bize gelmez nedense. En masum bizizdir her zaman. Hakkı yenen, gözü yaşlı, gönlü kırık bırakılan bizizdir. En haklıyızdır, kimsenin bizi anlamamaya hakkı yoktur.

 

Zorunlu olarak herkes bizi dinlemelidir. Ne de hoşumuza gider arkadaşımıza ya da bir yakınımızın duyduğumuz acıdan, yaşadığımız olaylardan dolayı bize acıması, “Ah, vah” nidalarıyla bizi teselli etmeye çalışması… Onun da bize hak verdiğini görürüz ya, rahatlarız, dünya bizim olmuştur, zafer bizimdir. Acaba, zafer bizim midir? Üzerinden zaman geçtikçe unuturuz. Sonra bir an gelir.

 

Tekrar aynı şeyleri yaşarız. Dünyanın en acılı insanı, haksız karşı taraf ve bizi dinleyip hak veren insanlar… Peki, bu böyle sürüp gitmeli midir? Hiç mi çaresi yoktur? Hayır, dert varsa elbet şifa da vardır. Şifayı bulmak için de aramak lazım, aranılacak yeri bilmek lazım. Önce bir kendimize bakmamız, bir öz eleştiri yapmamız gerek.

 

Amacımız temelde beklentilerimizin gerçekleşmesi mi; yoksa mutluluğa giden bir yol bulabilmek mi? Herkesin bizim emrimizde olmasını istemek mi, bir arkadaşın derdini dinleyip gözyaşını silmek mi ve bunu “ o da benim için yapsın” diye yapmak mı; yoksa “ varsın yapacak olsun veya yapmayacak olsun ben bir insan, bir vicdan sahibi olarak, bir abla, bir ağabey, bir kardeş olarak kendimi ifade edebiliyor muyum, benim için önemli olan bu” diyebilmek mi?

 

Hep “seçim sizin” “ siz olmazsanız hiçbir şey olmaz” denir; ama bir şeyler olmadı mı da siz, siz olmazsınız. Hep gözünüz dışarıyı sorgular: hakim olur yargılar, ceza kesersiniz, bu cezayı ne kadar tatbik edebilirsiziniz orası meçhul…

 

Yine aynı noktada, başladığınız noktadasınız:

 

  1. Boş ver gitsin.
  2. Boş verme gitsin.
  3. Boş ver ya da boş verme gitsin.
  4. Boş versen de boş vermesen de gider.
  5.  Boş versen de boş vermesen de gitmez, en iyisi mi sen oluruna bırak.Sürekli bir yerlere koşuşturmakla geçen hayatımızdan bir 5 dakika ayırın ve sükut içinde kalbinizi tarayın, çözümü de bulmuş olacaksınız… Bir sorunla gelen bir insan bir çözümle de birlikte gelmezse kendisi de bir sorun demektir. Yukarıdaki listeye inanan bir insan olarak, 
  6. Allah’a tevekkül ederek sonucu Allah’tan beklemeyi

 

İlave etmeliyiz. Bu altıncı maddenin yaşamsal gerekçeleri üzerine Mehmet adlı okuyucumuzla sohbet ettik; ve işi başından iman saikiyle davranışlarımız yönünden tekrar ele alalım dedik;

 

Babasının inancı zayıf olduğu için yaşanan olayların sonucu konusunda lise 3’te okuyan Mehmet’e  verebileceği pek bir şeyi yoktu. Sadece o’na “Doğru sebeplere sarıl” diye öğüt verirdi. Bir gün bu sözü en güvendiği arkadaşı ahi kul ahmet’e açmaya karar verdi.

 

Kendisine babasının söylediği bu sözü aynen aktardı ve ne düşündüğünü sordu. Ahi kul ahmet’in cevabı gayet basit ve netti. Biz şöyle dedik: “Doğru sebeplere sarılmak doğrudur. Ancak bu yeterli değildir. Doğru sonuçların alınması için Allah’ın da bu sebeplere müdahil olması gerekir. Yani sonucu daima Allah belirler. Bunun adı tevekküldür. İşte bu, imanın önemli bir cûz’ünü teşkil eder.

 

Bir müslüman sebeplere bağlanmakla birlikte Allah’a dua ederek o sebeplerin doğru etkiler yapmasını ümit eder. Yani sebebin doğru hareketini Allah sağlar. Dolayısıyla dua, sebeplerin üstündeki ana unsur haline gelir. Kim bu duayı ihmal eder ve yararsız bulursa kişi küfre gider. Müslümanın unutması ise sünnetullaha güvenmesiyle olur ve pek zarar verdiği söylenmez. Sünnetullah, Allah’ın koyduğu hareket yasalarıdır. Ancak takva sahibi bir insana Allah’ı unutmak yakışmaz. Normal halk ise genellikle Allah’ı unutarak Sünnetullaha göre konuşurlar. Doğrusu her işi Allah’a bağlamak ve O’ndan bilmektir. 

 

Bu yüzden;

Bir işe başlamadan önce, İnşallah

Kendimize güvenirsek, Evvelallah

İşe başlarken, Bismillah

İşten vazgeçersek, Eyvallah

Sonuna kadar gitmek istersek, Ya Allah

Canımız sıkılırsa, Fesübhanallah

İşe coşkuyla sarılırsak, Allah Allah

İşi başarıyla bitirirsek, Maşallah

İşi başaramazsak, Hay Allah” deriz.

 

Mehmet: Ahi kul ahmet’ sen bu kadar sözü nasıl hatırında tutuyorsun?

 

Ahi kul ahmet: İnsan yaşadığını unutmaz.

 

Mehmet: Ne yani sen yaşadığın her şeyin dini olduğunu mu söylüyorsun? Dünya yaşamı diğer yaşamdan farklı değil mi?

 

Ahi kul ahmet: “İşte anlaşamadığımız temel nokta bu, Mehmetciğim. Biz her meseleye onun ilahi yönüyle bakarız. Bir fizik dersi bile bizim için dünyalık bir ders olmaz. O da Allah’ın yarattığı kanunları inceleyen bir bilim dalıdır diye Allah’ın nazarıyla bakarız.

 

İlimleri dünyevi ve uhrevi olarak ayırt edenler, insanlara ve İslam’a büyük zarar veriyorlar. İslam’ın geliştiği 12. Yüzyıla kadar insanlar evlerindeki kitap ciltleri sayısıyla kendi aralarında övünür olmuşlardı”

 

Mehmet: Her şeyini dine bağlamak seni sıkmıyor mu?

 

Ahi kul ahmet: “Beni dünya ayakkabısı sıkıyor. Din ile yalnızca Allah’a bağlanıp diğer bütün kötü şeylerden kurtulduğumu hissediyorum. Büyük İslam Alimi Kuşeyri’nin bu konuda çok ilginç bir sözü var.

 

O şöyle diyor: “Özgürlüğün hakikati kulluğun kemalidir.” İşte her şey bu sözlerin içinde saklı. Sen kendin dışında her şeye bağlısın ama ben benim içimde bir tek ben’e yani Allah’a bağlıyım. İkinci bir vazgeçemediğim Allah’ım yok. Benim Allah’ım bir tane, ama senin Allah’ın yüzlerce. Hangisi daha kolay sana göre?”

 

Mehmet: Şu an inanç yapımın çatırdadığını hissediyor gibiyim. Söylediklerini düşüneceğim.

 

Onbeş gün sonra.

 

Mehmet: Sevgili kul Ahmet abi; bir babaya itaatin kolaylığını görünce bir tek ilahın kulluğu da kolay olmalı dedim. Bir de her vazgeçemediğimi üstümde gördüm ve ilahım sanıp onun yokluğu ile terk ettim. Bu şekilde tek ilah Allah kaldı. Sahi ya seni nasıl sevmeliyim.?

 

Ahi kul Ahmet: Ortak nokta olan Allah’ı bulduğuna göre buraya pergeli koy ve her sevdiğini bu Allah Rızası çemberinde sev. İnsan dosta değil dosttan dosta bakmalı, alıp rahmet halka nur saçmalı. Ayrıca siz Allah’tan ne bekliyorsanız Allah da sizden bir şeyler beklediğini unutmayınız. İlk adımı bazen O atar bazen siz atmalısınız. kıymetli olan önce sizin atmanızdır. Diğerleri joker kullanmış gibi olur ki bu daha az değerlidir. 

İnsan inandıkça uçar.

Kuşlar uçtukları zaman yaşarlar….

 

 

aşık ahi kul ahmede yazmak nasib olmuştur.

24 Ocak 2014
Okunma
bosluk

Vay Şu Kadim Dostlara Vay…

Etiketler: ,

Telefondan bir arkadaşınız  size  şöyle mesaj gönderse,

“ben öldüm,

sen namazımı kılıyor,

senin cemaat da beni kabre taşıyıp dönsün,

ben de günahımı satayım

sen alıcı olur muydun?

…………..

………….aşağıyı okumadan önce cevabınızı veriniz lütfen..

 

 

 

 

 

 

Sanırım siz benim günahımızı satın almadınız değil mi?

 

“Sevgili DOST…….Daha önce gönderdiğimiz mesajımızın anlamı şuydu.

Ben öldüm demek, nefsimin benliğimin ölmesiydi.

Namazımı kıldırmanız, nefsi ölmüş bize hürmet etmenizin size faydalı olacağıydı,

bizi kabre koyup dönmeniz, sizin yaptıklarınız yüzünden dünyayı terkettik kabre konmakla

cemaatiniz geri dönmekle aynı dünya hayatına geri döndükleri (ölümden ders almadıkları)

günahımı satıyorum satın alırmısınızdan kasıt, bizim tövbeli günahlarımızı ahirette

Rabb’im KERİM sıfatıyla çok büyük sevaba çevirecek. vereceğim aslında bu vadeli sevaplardı

İstediğim de bir  Gökçe idi. Yani bir iyilik sevabı………

Siz bizim için hiç bir günahımı almadınız SEVGİLİ KADİM DOST??

 

bu senaryoyu 25 telefonumdaki numaraya aynen uyguladım. bir hafta bekledim.

sonuç felaket. hiç kimseden tık yok. bir kadir yol eyledi. lakin o da yarı yolda düştü.

ve 24 dost sandığım, her cuma yaldızlı sözler gönderenler yanımda yoktu. birisi geldi bütün tel nolarını siliverdi. bilmeden çok hayırlı bir iş yaptı vesselam. kadim dostluk rezilliği bu kadar olabilirdi… siz denemeyin çünkü ben dostsuz kaldım.

 

 

bir hafta kızgınlıktan sonra şöyle yol verdik…..

 

Yeni gönderilen mesaj (aynı 25 kişiye):

 

Madem dostluk sınavını geçemediniz. Size ceza (ödül) veriyorum…

Ya Rabbi Ümmeti Muhammed…. diye günlük 500 zikir çekeceksiniz…

En az 10 Arkadaşınıza da yayacaksınız bunu. Bu zikre 4 ay uymak mecburidir.

uymayanı dışarı atarım. ben ossurunca dağılırsınız. geriye bir dost kalır..

siz ikinci dost olmak isterseniz CANINIZI İSTERİM. süpür gitsin gerisini………….

9 Ocak 2014
Okunma
bosluk

NO’LA MUHAMMEDÎ (Mersiyye) (İlahi) (video)

*

Sultan I. Ahmed’in Hazreti Peygambere Mersiyyesi

 

N’ola tacum gibi başumda götürsem daim

Kademi resmini ol hazret-i şah-ı resulün

Gül-i gülzar-ı nübüvvet o kadem sahibidir

 Ahmeda durma yüzün sür kademine o gülün

Sultan I. Ahmed

                                             

NO’LA MUHAMMEDΠ 

(Hz. Peygambere Aşık Ahi Kul Ahmedin Mersiyyesi)

 

N’ola başım gibi seni de taşısam

Beni hardan alan nuru Muhammedî

Gülşeninim güllerim seninle koksam

Ahmedî kul üzre yüzün Muhammedî

 

N’ola canım gibi seni de sevseydim

Beni hare sokan narı Muhammedî

Didarımın bağları seninle gülsem

Ahmedî kul üzre gülün Muhammedî

 

N’ola sözüm gibi seni de bilseydim

Beni senden alan nuru Muhammedî

Cennetimin köşkleri görüp bilseydim

Ahmedî kul üzre sözün Muhammedî

 

N’ola yarim gibi seni de sarsaydım

Beni candan eden canı Muhammedî

Cananımsın köşkleri verince gülsem

Ahmedî kul üzre köşkün Muhammedî

 

N’ola halim gibi seni de ağlatsam

Beni kuldan eden birr’i Muhammedî

Resulüsün ümmeti verince gülsem

Ahmedî kul üzre gül sen Muhammedî

 

N’ola gülüm gibi seni de dileseydim

Beni bülbül kılan gülü Muhammedî

Türkülerin neşvesi kârınca yağsam

Ahmedî kul üzre türkün Muhammedî

 

N’ola yıllar gibi seni de içseydim

Beni yorgun kılan ahı Muhammedî

Gözlerimin yaşları tövbede Hakşen

Ahmedî kul üzre makam Muhammedî

 

N’ola zikrim gibi seni de ansaydım

Beni cezbe salan şah’ı Muhammedî

Döndüğümün nirengi yıkılsa yansam

Ahmedî kul üzre ölsem Muhammedî

 

N’ola aşkım gibi senide yar saydım

Beni derde koyan aşk’ı Muhammedî

Sadıkınım mihengim yıkılsa düşsem

Ahmedî kul üzre kalksam Muhammedî

 

N’ola bilgin gibi seni de çözseydim

Beni bir de bulan dahi Muhammedî

Sorulanın şifresi verilse çözsem

Ahmedî kul üzre bilsem Muhammedî

 

N’ola halim gibi seni de sorsaydım

Beni hapse koyan hakkı Muhammedî

Mahpusların kapısı açılsa kalsam

Ahmedî kul üzre assam Muhammedî

 

N’ola cahil gibi seni de sorsaydım

Beni ilme iten “oku, Muhammedî”

Alimlerin imamı olup kıldırsam

Ahmedî kul üzre ezan Muhammedî

 

N’ola sırrım gibi seni de açsaydım

Beni ele veren yad-ı Muhammedî

Gizlerinin çırası yansa da görsem

Ahmedî kul üzre gizin Muhammedî

 

N’ola dişim gibi seni de sıksaydım

Beni sünnete koşan şer’i Muhammedî

Tarikatının yolunu söyle de bilsem

Ahmedî kul üzre erin Muhammedî

 

N’ola elim gibi seni de tutsaydım

Beni biat eden nebi Muhammedî

Hakikatının hükmünü bildir de ölsem

Ahmedî kul üzre hakkın Muhammedî

 

N’olaydı da n’olaydı hükmüm n’olaydı

Yedi düvel hükümranım hal olaydı

Resulü Zişan hükmüne ram olaydı

Ahmedî kul üzre şahın Muhammedî

 

Kul ahmed’im sultanın kim Ahmet midir

İki cihan üzre şahın gül gülşen midir

Bu adaşların Rahman’ı Rahim midir

Ümmetî kul üzre şaf’i Muhammedî

 

ilk kıta şiir Sultan 1. Ahmedin kendi şiiri olup İstanbul Sultan Ahmed meydanındaki türbe kabristanının giriş kısmının üst içe bakan tarafında beyaz mermer üzerine altuni renkte yazılı olan kıtadır. kendisi 14 yaşında tahta çıkmış, 14 sene tahtta kalıp hastalık nedeniyle vefat etmiş, 12. padişah olup 14. sırada (önceki iki defa tahta çıkış dolayısıyla) tahta çıktığı için 14 şerefeli Sultan Ahmed Camii’ni yaptırmış ve açılış ikindi namazına denk gelince cemaate dönüp “ey cemaat, içinizde ikindi namazının sünnetini ömründe hiç terketmeyen her kim var ise gelsin bu namazı kıldırsın” diye nida etmiş,

 

bir süre bekledikten sonra etrafındaki mollalar da dahil olmak üzere hiç kimseden ses çıkmadığını görünce öne geçip ” Elhamdülillah biz ömrümüz boyunca bu sünneti de hiç terketmedik” deyip imamete geçmiştir. Sultanın bir türlü namaza başlamadığını gören alimler mollalar sultana “Sultanım cemaat bekleyip duruyor, huzursuzlaştı, biraz acele edin” deyince Sultan Ahmed’in cevabı şöyle olur. “Bre Molla, siz benim kabeyi görmeden namaza duracağımızı mı sandınız” der. b

 

ir müddet sonra da namaz eda edilir. bu cami bir ihtiyaçtan ziyada Ayasofya Camii’ne kinaye olarak üstünlüğümüzü ilan etmek için onun tam karşısına yapılmıştır. kubbesi Ayasofyadan bir karış da olsa geniştir. ayasofyanın hantallılığına göre daha zariftir. konumu daha isabetli ve görünür bir yerdedir. iç direkleri de aynı şekilde zarif ve içi çini kaplama olup yabancılar “mavi cami” olarak anarlar.

Bu fakir geçtiğimiz ramazandan üç gün önce Temmuz 2011’de İstanbul’da idi ve hem eserini hem eser sahibini ziyaret edince (muhabbeti bir başka oldu mübareğin) ve yukarıdaki şiiri de görünce hemen onu not edip İstabnul-Ankara yolunda aşağıdaki mersiyyeyi kaleme almak nasib oldu. yazdırana hamdolsun.

 

 

aşık ahi kul ahmede nasibdir.

3 Ocak 2014
Okunma
bosluk

Aşık Paşa Tecelli Etti ve Okuyucularımıza Şifa İçin Dua Etti…

Sevgili ………., 

 

Selam saygı ve muhabbetlerimi sunar ellerinden öperim.

 

Şu birkaç hususu sadece bil istedim.  Fakat yanlış da anlama. Hüsnü zan et. Bunlar benim senden talep ettiğim şeyler değil zaten.

 

Aşık Paşa’nın hayatını 183 beyit olarak yazdıktan sonra sağ omzumdan teşekkür için geldi ve “şiirlerinle amel eden kişiye senin şefaatin vacip olsun” dedi. Yani önce şiirlerin kurana uygunluğunu tasdik edip amel edilebilir olduğunu da söylemiş oldu.

 

Bir an uyandım ve ahretten geriye gelirken ölüm anı aklıma geldi. Hemen ona “ya sekerat hali ne olacak?” dedim. 1 dakika kayboldu. Kaftanıyla geri geldi ve  “kabul oldu” dedi.

 

Hemen aklıma ümmetin bu dünyadaki dertleri geldi ve ağlayarak çöktüm. Ve şöyle dedim. “ya ümmetin bu dünyadaki dertleri ne olacak?” dedim. Yine 1 dakika boyunca gidip geri geldi. Ve “kabul oldu” dedi.

 

Bunların doğruluğundan emin olmak istedim ve Allah’a dua ettim. O da rüya yoluyla bu yaşananların doğruluğunu gösterdi elhamdülillah.

 

……..ğım sonuç olarak şiirlerimizdeki en az bir İslami hususla amel etmeyen kişiye faydalı olmamız asla mümkün değil. 

 

Sen kimsin diyebilirsin? Biz kendimizi göremeyiz. Başkası dışarıdan görür. 

 

Belki diyeceğin bir şey olur dedim hani..

 

 aşık ahmed

 

Not: Şefaat Cenab-ı Hakk’ın iznine bağlı olan bir husustur.Yukarıda Aşık Paşa’nın bize ” amel edenlere şefaatin vacip olsun” demesi Allahın rıza ve iznini çekmeğe yönelik bir DUA olarak kabul edilmelidir. kimse şimdiden kendini şefaate yetkili görmüyor. İkinci olarak bizim şiirlerimiz TEVHİD eşliğinde verilmektedir. Şirksiz tevhidi yaşayan bir kimsenin cennete yaklaştığı da kabul edilmelidir. Artık bu kişiye bi iznillah şefaat de kolaylaşmış demektir. çünkü ahir zamanda şirksiz inanmak büyük makam demektir. vesselam.. 

2 Ocak 2014
Okunma
bosluk
kırşehir Son Yazılar FriendFeed

Dili Seç

cami alttan ısıtma
halı altı ısıtma
cami ısıtma
cami ısıtma