CUMA SOHBETİ – 21

Etiketler:

Bismillahirrahmanirrahim

Selamün aleyküm

 

 

ALLAH kuldan intikamını yine kul ile alır. Cümle eşya Halikındır insan kul yaptı sanır. Bir yaprak dahi düşse ilmi ledün’dendir. Kendine iyi bak zübdei alem sendedir kainat sende dürülmüş bilinir. İnsanı küçük görmek yanlıştır. İnsanda alem dürülmüş bir haldedir. Zübdei alem=alemlerin özü’dür.

Cahille tarikat mücadelesi yapılmaz. Sadece ondan uzaklaşılır.

Zalimlerden uzak durmakla beraber mücadele de edilir. Zalime (zalim hükümdara) zulmünü yüzüne vurmak çok büyük sevaptır.

Şeytanın en büyük tuzağı kadındır. Bir defa bakmak olabilir, ikinci bakmak kişinin aleyhinedir.(lek/aleyk) Hazreti Rasulüllah Ali Efendimize şöyle dedi: ya ali ilk baktığın lek (senden yana) ikinci baktığın (aleyk) aleyhinedir.

Allah dildeki duayı kabul etmez. Kalpten yapılan duayı kabul eder.

Mazlumun duası reddolmaz. Mazlum ila Allah arasındaki perde kalkar.

Kimseye zulüm yapmayınız. Size yapılan zulme de rıza göstermeyiniz.

Hırstan daha yıkıcı bir fitne yoktur.

Mal bu ümmetin fitnesidir. Fitne: sınanmak demektir.

Salavat, ümmete rahmeti çeker.  …. “ve ala âli” ifadesine dikkat edilmelidir, atlanmamalıdır..

Adapazarı depreminde oradaki alim, imam ve halkın salvatı tam ve çok çekmedikleri müşahade edilmiştir. Ayrıcı fuhuş ve faiz ve fiziki zulmün orada çok arttığı anlaşılmıştır.

İnsan her yaptığına/yazdığına NASİB demeli. Ben yaptım dememeli. Benlik ifade eden şeylerden kaçınmalı. Başkasına ait bir şey ise sahibini hemen söylemeli. Aksi halde hırsızlık olur.

Erkek, karısının sırrını asla başkasına açmamalıdır. Büyük sorumluluk doğar ucu ahirete kadar gider.

 Üç tür rüya vardır. Aynî ile görülen rüya, bunu Allah gösterir ve rahmanidir.

Temsili rüya, bu, melekler vasıtasıyla gösterilir. Örneğin at görmek murattır.

Şeytani rüyalar.

kişinin rüyası kişiyi ilgilendirir. Kötü rüyaları anlatmayınız ve allah’a sığınınız buyurdu hz. Rasulüllah.

Rüya ile amel edilmez. Ancak sabah uyku ile uyanıklık arasında görülen rüyalar sahih olabilir. Ümmeti ilgilendiren rüyaların sahih olması beklenir..

Ümmetim yanlışta birleşmez, Hadis. Siyasi yelpazede ehven-I şerri aramak mecburi olmaktadır.

Bir ahırda inek ve öküz varmış. Öküz demiş ki, çabuk yemini ye de çifte gideceksin demiş. İnek de çabalayan çifte gider demiş.

Atın kazancı eşşek için mi ?

Siyasette daima Allah’ın bir hesabı vardır. Siz sadece sonucun ne olduğundan değil ne yaptığınızdan sorumlusunuz. Namaz kılmayan, ahlakı bozuk ve belli bir dalda uzmanlığı olmayan kişilere oy verilmez. Çoğunluk ahlaksız ise hükümet ahlaksız olur. İslamda şeriatın uygulanması esastır. Meclis şeriatı nasıl uygulayacağına karar verir. İslami bir meclis ictihad yapabilir.

Beşeri ideolojiler, milleyetçilik, liberalizm, sosyalizm, kapitalizm, determinizmin hepsi TAGUT’tur. Hükümleri Allah’ın hükümlerinin yerine geçerek ŞİRKE sebebiyet verir. Bu ideolojilerin yöneticilerinin müslüman olup namaz kılması durumu değiştirmez.

Bir kişi için ülkeyi kurtardı demek de Allah’ın sıfatını insana vermek olur ki bu büyük günahtır.

Hz. Rasulullah’ın Bedir savaşından sonra Allah’ın “Sen atmadın o attı” ayetinden çok etkilendi ve bu savaş için estağfurullah demek zorunda kaldı. Yani Allah bu savaşı ben kazandım dedi. Her savaş bir de siyasi sonuç doğurur. Özellikle bu sonuç da Takdir-i ilahidir. Hiç kimse hiç bir savaşı kazanamaz. Siyasi bir sonuç da doğuramaz.

İnsanların neyi sevdiği konusunda nasıl karar verdikleri çok önemlidir.

İmanı zayıf ailelerde çocuk ergenliğe girerken “ben kimim, kimdenim” demeye başlar. İslam ise tanışsa bile islamı asli değil ikincil tercihe indirir. Örneğin Türkiye’de ise “Ben Türküm” demeye başlar ve bunu tenennüm eden milleyitçi bir partiye gider, kaydolur ve sovenist bir taraftarlık yaparak bir örgüt içinde kendi kişiliğini arar. Bu çocuklardan kişiliği biraz dengeli ve düşünceli olanları ki bunlar öncekilerin yaklaşık yarısını oluşturur, otuzlu yaşlarda yaratılışını düşünmeye başlar. Allah’ın hidayeti bunlar üzerinde yüksektir.

Allah kullarını bir hakim gibi delille yargılar. Bu yüzden insanların yaptıkları kusuru başkalarına göstermeleri ya da anlatmaları yanlış olur. Allah’ın delille yargılaması onun şahit tutmasını önemsediğini gösterir. Bu bir adalettir. Hak yolcusu bu Dünya’ya şahit olarak geldiğini bilmeli ve ona göre davranmalıdır. Malik olarak gelmek dahi yoktur.

Cuma günü cennetlikler cennette Allah’ı seyrederler. Allah Cuma günü 600.000 kişiyi azleder.

Kişi Cuma gününü günahsız geçirirse diğer günlerde günahsız olma olasılığı yüksektir.

Efendimiz Cuma günü bana çok selam ediniz diye, buyurmuştur.

Estağfirullahellezi la ilahe illallahüvel hayyül kayyüm derse günahları affedilir, manası şeriki olmayan hayy ve kayyum Allah’a tövbe ederim demektir.

Kim Cuma namazından sonra İhlas, Felak, Nas surelerini yedi kez okursa gelecek cumaya kadar korunur. Perşembe akşamı kehf suresini okuyan da bir hafta boyunca korunur.

Bir hak yolcusu en küçük sünneti dahi önemsemeye başlarsa bu onun iman ve makamının yüksekliğine dalalet eder.

Azrail, ömrü yaklaşmış bir adama görünür. Adam yalvar yakar biraz daha izin ister. O da peki der. Bir iki yıl erteler. Vakit bitince tekrar gelir. Adam bir uçağa binip uzaklaşmak istemiştir. Şöyle der. “ bak işte benden başka 140 k,işi daha var onlara yazık değil mi?” deyince. O da şöyle der” sen biliyor musun ben o 140 kişiyi nasıl birleştirdiğimi? der.

Katır bir gün at dayısına özenerek at yarışına katılmak istemiştir. Nihayet sahibi bir gün atlarla koşuya katılmasını sağlar. Sonuç hüsrandır ve artık eşek babasını hatırlamak zorunda kalır.

 

 

 

3 Eylül 2014
Okunma
bosluk
kırşehir Son Yazılar FriendFeed

Dili Seç

cami alttan ısıtma
halı altı ısıtma
cami ısıtma
cami ısıtma